A causa del tancament de Megaupload, molts usuaris troben a faltar un suport que proporcioni el material que desitgen sempre que vulguin sense preocupar-se per la qualitat o la legalitat. Aquesta és una oportunitat que han aprofitat un grup reduït d’empreses per oferir un nou servei a aquest segment del mercat. Els exemples més rellevants són Netflix i Apple TV.

Netflix

Tots dos ofereixen una connexió directe amb un gran ventall de contingut audiovisual. La diferència és que Netflix ofereix tots els seus productes a canvi d’una mensualitat de 8$ aproximadament, mentre que el dispositiu d’Apple TV té un cost de 119€ i cobra per producte consumit. El problema de Netflix és que no és operatiu a tots els països. De moment funciona a EE.UU, Sud-América i a Europa de moment el podem trobar al Regne Unit i a Irlanda. Al Regne Unit té una forta competència amb un portal de Amazon anomenat LoveFilm.com, el qual proporciona material audiovisual per 4,99£ al mes i videojocs per 11,22£ al mes.


PUBLICIDAD - SEGUIR LEYENDO


Apple-TV

Crec que el futur de la televisió es dirigeix més cap al suport online. Totes aquestes noves plataforma amés compten amb la possibilitat de fer-les servir a través de Xbox i Play Station 3. La relació amb l’espectador és cada vegada més propera, de tal forma que l’empresa té una llista detallada dels productes que consumeix l’usuari i així, pot recomanar el contingut que pot tenir més interès.


PUBLICIDAD - SEGUIR LEYENDO


La televisió ha passat de ser un canal fixe al nostre menjador a un mitjà adaptat a molts formats i especialment al consumidor. La tecnologia mòbil és un factor que caldrà tenir en compte molt seriosament a partir d’ara, ja que s’estan desenvolupant dispositius que ja tenen en compte aquestes noves plataformes per consumir productes audiovisuals. No només el dispositiu, sinó que la creativitat lliure dels programadors autònoms realitza aplicacions perquè l’usuari pugui veure las seves series i pel·lícules preferides. Aquesta serà una tendència que es mantindrà a la llarga i crec que eclipsarà als mitjans tradicionals. Pel que fa a la publicitat imagino que aquest nous suports acabaran cedint i s’establirà un pacte comú on al principi de cada sèrie o pel·lícula es projectin un o dos anuncis. De moment no hi han unes normes clares sobre el funcionament d’aquestes plataformes, però un cop estiguin ben posicionades s’obriran a nous anunciants. Ja podem veure una mostra d’això en alguns vídeos de Youtube. L’avantatge de tot això és que és un mercat que creix molt ràpidament i l’inconvenient és que no es pot preveure amb molta claredat.

Más artículos
Festival Dansat!